Kork

Korkblandat gummi är ett mycket bra tätningsmaterial och är bundet samman med korkgranulat och ett syntetiskt gummimaterial. Beroende på tätning och användningsområde finns korken med olika stora granulat. Vår vanligaste korkblandning är med Nitrilgummi för att skapa ett mycket oljeresistent material som används med god fördel som bensin- eller oljetätningar. Det vanligare nitrilblandade korkmaterialet används för att täta gasventiler, pannor, värmepumpar, motorpackningar samt traditionella industriprodukter. Den gummiblandade korken är flexibel likt andra renodlade gummimaterial. Materialet är mycket återfjädrande. Därför kan vi rekommendera korkblandat gummi till en tätning som ska överleva upprepade kompressioner. Materialet är mycket friktionsvänligt. Med det menas att materialet har låg friktion och överlever längre tid av slitage vid jämförelse av andra material. Korken lämpar sig också väl som en akustisk dämpare på grund av sin låga konduktivitet. Korkblandat gummi är miljövänligt då merparten av materialet är utvunnet naturligt. Korken är ett naturligt material från kork-eken. En vanlig myt man kan höra om ekarna är att vi kommer få slut på kork för att träden sågas ner vid skörd. Detta är som sagt en myt. Korkekarna skalas, och sågas inte ned. Innan man kan skörda en korkek för första gången måste det växa i 25 år. Därefter kan det skalas igen var nionde år. .

Material: EPDM, Kloropren, Nitril, Natur/SBR, Silikon och Viton®

Temperaturspann:  -60°C – +275°C

Hårdhet: 40 – 80 sh

Brandklassning: UL-94 och livsmedelgodkännande i utvalda kvaliteter

Material: EPDM, Kloropren, Nitril, Natur/SBR, Silikon och Viton®

Temperaturspann:  -60°C – +275°C

Temperaturspann:  -60°C – +275°C

Brandklassning: UL-94 och livsmedelgodkännande i utvalda kvaliteter

CELLPOLYETEN (GC)

GC betyder att ytan är grov och att ytan vanligtvis är en fråga om preferens.

CELLPOLYETEN (FC)

Cellpolyeten är lämpligt för värmeisolering, tätningar och tätningsband.

CELLPOLYETEN BLOCK

Brandklassad cellpolyeten är ett populärt val inom telekom- och elektronikindustrin.

SOFT POLYETEN

Ett mycket mjukt och långsamt återhämtande PE-skum. Det här materialet är lämpligt för täta och ojämna ytor.

PVC-SKUM

Ett mjukt, elastiskt och långsamt återhämtningsskum med öppna celler. Passar bra för tätningsband och packningar.

PORON® INDUSTRIAL POLYURETHANES

CABSEAL har valts ut av den kvalitetsfokuserade Rogers Corporation som en föredragen omvandlare av deras avancerade PUR-Foam Poron.

PE LAYER

Ett kostnadseffektivt isolerings- eller förpackningsmaterial med bra dämpningsegenskaper.

KONTAKT

Är du intresserad av att veta mer om våra material? Kontakta oss för att få mer information om material och vad vi kan göra.