Silikon

Silikongummi är ett extremt värmetåligt gummimaterial med utmärkt åldringsresistens och lämpar sig utmärkt i utomhusprodukter som tätning i IP-klassade belysningsarmaturer, lampor och displaytätningar. Materialet är mycket rent och kan erhållas FDA klassat för livsmedel- och medicinteknisk industri och är helt lukt- och smakfritt. Ytterligare exempel på renheten i silikonet är att materialet kan erhållas med WRAS, WRC och ELL som är godkännanden för dricksvatten. Materialet är vätskefrånstötande och ozonbeständigt och lämpar sig därför mycket väl till packningar ovan jord i utomhusmiljö eller under vatten. Silikonpackningar förekommer ofta i ventiler, kopplingar, värmepumpar, rörarmaturer och vattenkranar.
Silikonet konverteras av oss på flera olika sätt. Materialet stansas, vattenskärs, gjuts och extruderas till packningar, tätningar, tätningslister och extruderade gummilister och -profiler.
Våra silikoner, också förkortat VMQ, Vinyl-Metyl-Silikon finns i flera färger som transparent, vitt, rött och svart. Vid gjutning av silikonprodukter finns i stort sett ingen begränsning av färg. Silikonerna finns tillgängliga i flera hårdheter från de allra lägsta på 20 shore till hårdare 80 shore.
Silikonets temperaturegenskaper är extraordinära och klarar temperaturer från -60° till 230° och är normalt inte brännbart. Materialet finns därför ofta att hitta i ugnar och andra högtemperatursprodukter. Materialet kan också erhållas med en UL94 brandklassning.

Material: EPDM, Kloropren, Nitril, Natur/SBR, Silikon och Viton®

Temperaturspann:  -60°C – +275°C

Hårdhet: 40 – 80 sh

Brandklassning: UL-94 och livsmedelgodkännande i utvalda kvaliteter

Material: EPDM, Kloropren, Nitril, Natur/SBR, Silikon och Viton®

Temperaturspann:  -60°C – +275°C

Temperaturspann:  -60°C – +275°C

Brandklassning: UL-94 och livsmedelgodkännande i utvalda kvaliteter

CELLPOLYETEN (GC)

GC betyder att ytan är grov och att ytan vanligtvis är en fråga om preferens.

CELLPOLYETEN (FC)

Cellpolyeten är lämpligt för värmeisolering, tätningar och tätningsband.

CELLPOLYETEN BLOCK

Brandklassad cellpolyeten är ett populärt val inom telekom- och elektronikindustrin.

SOFT POLYETEN

Ett mycket mjukt och långsamt återhämtande PE-skum. Det här materialet är lämpligt för täta och ojämna ytor.

PVC-SKUM

Ett mjukt, elastiskt och långsamt återhämtningsskum med öppna celler. Passar bra för tätningsband och packningar.

PORON® INDUSTRIAL POLYURETHANES

CABSEAL har valts ut av den kvalitetsfokuserade Rogers Corporation som en föredragen omvandlare av deras avancerade PUR-Foam Poron.

PE LAYER

Ett kostnadseffektivt isolerings- eller förpackningsmaterial med bra dämpningsegenskaper.

KONTAKT

Är du intresserad av att veta mer om våra material? Kontakta oss för att få mer information om material och vad vi kan göra.