Polyuretan, PUR

Polyuretan är ett plastmaterial med extrema mekaniska egenskaper på grund av dess slitstyrka, riv-, drag- och slittålighet. Uretanet är mycket friktions- och nötningsbeständigt och klarar längre perioder av slitage och komprimering. Polyuretanet är mycket åldrings-, UV- och ozonbeständigt och lämpas för utomhusmiljöer. Materialet används ofta i tyngre industrier som stötskydd, vibrationsdämpare, pottgummi, brickor och tätningar till borr,- gruv,- och maskinindustri. På grund av materialet vanligen förekommer i tyngre industri finns materialet att erhålla i mycket tjocka kvalitéer.
Uretanet kan erhållas i lägre hårdheter (durometer) för att uppnå en mer gummiliknande känsla i materialet. Kan även tas fram i hårdare kvalitéer för ett stummare, mindre böjbart och mer kompressionsresistent material.

Materialet är resistent mot olja och lämpas därför som tätning i tankar och bensinpumpar, samt som brickor som tillbehör till skruv, mutter och bultar.

Materialet är en renodlad plast och innehåller inget gummi men kallas ändå ibland för polyuretangummi eller uretangummi. Anledningen att det benämns polyuretangummi är på grund av materialets är mycket elastiska och återfjädrande egenskaper vid komprimering och påminner därför om ett gummimaterial.

CELLPOLYETEN (GC)

GC betyder att ytan är grov och att ytan vanligtvis är en fråga om preferens.

CELLPOLYETEN (FC)

Cellpolyeten är lämpligt för värmeisolering, tätningar och tätningsband.

CELLPOLYETEN BLOCK

Brandklassad cellpolyeten är ett populärt val inom telekom- och elektronikindustrin.

SOFT POLYETEN

Ett mycket mjukt och långsamt återhämtande PE-skum. Det här materialet är lämpligt för täta och ojämna ytor.

PVC-SKUM

Ett mjukt, elastiskt och långsamt återhämtningsskum med öppna celler. Passar bra för tätningsband och packningar.

PORON® INDUSTRIAL POLYURETHANES

CABSEAL har valts ut av den kvalitetsfokuserade Rogers Corporation som en föredragen omvandlare av deras avancerade PUR-Foam Poron.

PE LAYER

Ett kostnadseffektivt isolerings- eller förpackningsmaterial med bra dämpningsegenskaper.

KONTAKT

Är du intresserad av att veta mer om våra material? Kontakta oss för att få mer information om material och vad vi kan göra.