PTFE (Teflon®)

PTFE, Poly-Tetra-Fluoro-Etylen eller Teflon® som är det mest kända handelsnamnet, är ett tufft plastbaserat material som är extremt temperaturtåligt med mycket låga friktionsvärden. Materialet är beständigt mot varma oljor och bensin såväl som en stor uppsättning syror och alkalier, vilket lämpar PTFE för produkter där flertalet påfrestningar ska utsätta materialet.
Vi ser ofta tätningar i PTFE i högt krävande produkter där temperaturer och multipla kemikalier ska påfresta materialet. PTFE är vanligt förekommande i produkter som glidskenor, packningar, brickor, O-ringar, rör och svarvade produkter i flertalet industrier.
Materialet är FDA 177.1550 klassat och lämpar sig därför i livsmedelsindustri, medicintekniska produkter och i renrumsprodukter. Materialet är vanligt förekommande i bil-, transport-, elektronik,- och kemiteknik.

Ett PTFE kan både kol- och glasfyllas för att framta andra egenskaper i materialet. Ett kolfyllt PTFE är ett mer mekaniskt och slittåligt material. Ett glasfyllt PTFE bidrar till bättre kompressionsresistens och minskad deformation under tryck. Materialet kan också armeras med olika typer av fiber-ilägg för att till exempel minska materialets elasticitet. Materialet kan förstärkas med armeringar i glas-, aramid- och kolfiber.

Att laminera PTFE kan vara problematiskt med den låga friktion och feta yta materialet är typiskt för.
Därför konverterar vi även ett PTFE med en etsad yta som är bättre lämpad för fästande av dubbelhäftande adhesive och lim.

CELLPOLYETEN (GC)

GC betyder att ytan är grov och att ytan vanligtvis är en fråga om preferens.

CELLPOLYETEN (FC)

Cellpolyeten är lämpligt för värmeisolering, tätningar och tätningsband.

CELLPOLYETEN BLOCK

Brandklassad cellpolyeten är ett populärt val inom telekom- och elektronikindustrin.

SOFT POLYETEN

Ett mycket mjukt och långsamt återhämtande PE-skum. Det här materialet är lämpligt för täta och ojämna ytor.

PVC-SKUM

Ett mjukt, elastiskt och långsamt återhämtningsskum med öppna celler. Passar bra för tätningsband och packningar.

PORON® INDUSTRIAL POLYURETHANES

CABSEAL har valts ut av den kvalitetsfokuserade Rogers Corporation som en föredragen omvandlare av deras avancerade PUR-Foam Poron.

PE LAYER

Ett kostnadseffektivt isolerings- eller förpackningsmaterial med bra dämpningsegenskaper.

KONTAKT

Är du intresserad av att veta mer om våra material? Kontakta oss för att få mer information om material och vad vi kan göra.